Sve objave

RADIONICA “SEOSKA GOZBA”

U petak 25.08.2023. godine održana je osma radionica „Seoska gozba“. Sudionici su na radionici sudjelovali u pripremi sad već neizostavnog i popularnog gurmanskog jela koje je priprema s dolaskom lijepog vremena i sunčanih dana – roštilj.

RADIONICA “SEOSKA GOZBA”

U petak 11.08.2023. održana je sedma radionica „Seoska gozba“. Sudionici su na radionici naučili kako pripremiti hrvatsko tradicionalno jelo koje se priprema naraštajima, koje je nastalo kao način života i dobilo europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla „Zagorski štrukli“/“Zagorski štruklji“. Pripremali su štrukle u juhi, štrukle sa prezlama i zapečene štrukle.

KUPSKI PLOV

U sklopu projekta “Ruralna škola za mlade” u subotu 12.08.2023. održan je drugi Kupski plov u suradnji sa Općinom Pokupsko. Plov je krenuo iz Lijevi Štefankih i završio u Pokupskom gdje je sudionike dočekao grah kojeg je pripremila Općina Pokupsko.

Škola malih znanstvenika

Dana 20.lipnja 2023.godine održana je radionica “Izrade ljigavaca” u prostoru Osnovne škole Pokupsko. Djeca su naučila novi pojam termokromizam – mijenjanje boje materijala promjenom temperature.

KUPSKI PLOV

U sklopu projekta “Ruralna škola za mlade” u subotu 17.06.2023. održan je prvi Kupski plov u suradnji sa Konjičkom udrugom dragovoljaca Domovinskog rata Pokuplje, Općinom Lasinja i Općinom Pokupsko. Plov je krenuo iz Lasinje i završio u Pokupskom gdje je sudionike dočekao grah s kobasicama kojeg su dan radnije pripremili sudionici sa radionice “Seoske gozbe”.