Sve objave

RURALNA ŠKOLA ZA MLADE

Udruga Kupa – rijeka života kao nositelj projekta sa partnerima Klub žena Pokupsko i Općina Pokupsko provodi projekt “Ruralna škola za mlade” u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu. Projekt je ukupne vrijednosti 125.000,00 kuna odnosno… Nastavi čitati RURALNA ŠKOLA ZA MLADE

Kajakom po Kupi

Novčanom potporom od Zagrebačke županije – Stručna služba župana udruga je nabavila tri kajaka u sklopu projekta “Kajakom po Kupi”.

Objavljeno
Kategorizirano kao Vijesti

ŠKOLA MALIH ZNANSTVENIKA

Radionica “Škola malih znanstvenika” održana je u suradnji s Prirodoslovnim – matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Teme radionica su bile zašto nastaju potresi, koji su organizmi davno prije naseljavali planetu, upoznavanje s trilobitima, dinosaurima, amonitima.

Početna konferencija projekta “Zaželi bolje sutra” UP.02.1.1.16.0008

Dana 2. prosinca 2022. godine održana je početna konferencija u Vijećnici Općine Pokupsko projekta  „Zaželi bolje sutra“ kojeg  provodi udruga Kupa – rijeka života. Na konferenciji je predsjednik udruge Dario Sučec pozdravio sve prisutne s nekoliko prigodnih riječi te je voditeljica projekta Nikolina Šestak predstavila sam projekt.  „Zaželi bolje sutra “ je projekt sufinanciran sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog  fonda u vrijednosti 593.280,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna… Nastavi čitati Početna konferencija projekta “Zaželi bolje sutra” UP.02.1.1.16.0008

MALI ADVENT

Radionica “Mali advent” održala se 4., 18. i 25. studenog u prostoru DV Pokupsko. Na radionicama su se izrađivali ukrasni predmeti od recikliranih i prirodnih materijala.

ŠKOLA MALIH ZNANSTVENIKA

Dana 08.studenoga 2022.godine održana je radionica „Škola malih znanstvenika“ na temu zašto postoje potresi. Sudjelovali su učenici nižih razreda Osnovne škole Pokupsko. Kroz igru memory savladali su pojmove koji se odnose na potrese, naučili su kako radi seizmograf i simulirali su potrese. Radionica je održana u suradnji sa Prirodoslovno – matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.