ODRŽANA ZAVRŠNA PROVJERA U SKLOPU AKTIVNOSTI OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE GERONTODOMAĆICE

U sklopu projekta „Zaželi za Pokupsko“ održana je završna provjera aktivnosti osposobljavanja za poslove gerontodomaćice.

Na završnoj provjeri prisustvovalo je 18 osoba, 15 polaznica aktivnosti obrazovanja, voditelj projekta te dva predstavnika institucije učilišta.

Polaznice programa osposobljavanja uspješno su odradile 55 nastavnih sati te na kraju i položile završnu provjeru znanja.

Polaznice programa osposobljavanja su odslušale predmete zaštita na radu, osnove gerontologije te poslovi gerontodomaćice, a sve to su potvrdile i praktičnim radom na terenu prilikom obilaska krajnjih korisnika projekta.

Dobivena uvjerenja nakon polaganja završnog ispita upisuju se u radnu knjižicu te omogućavaju polaznicama veću konkurentnost na tržištu rada, a posebice na lokalnom tržištu gdje postoji velika potreba za navedeno zanimanje.

Čestitke svim polaznicama te mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Projekt „Zaželi za Pokupsko“ provodi udruga Kupa-rijeka života u trajanju od 18 mjeseci, vrijednost projekta je 1.392.425,00 kuna te je aktivnost osposobljavanja jedna od završnih aktivnosti kojima se projekt privodi kraju.